Обучителни курсове

Класически масаж

“Избери работа, която обичаш и няма да си принуден да работиш и един ден през живота си!”

Конфуций

Професията масажист стремглаво набира популярност и е все по-предпочитана в наши дни. Освен доходността и личното удовлетворение, които дава на професионалиста, тази професия е изключително благородна и важна за постигане на добро общо здраве и оптимално физическо състояние на човечеството. Дивайн център е лицензирана обучителна база към ЦПО “Релакс”Сливен.

В базата на Дивайн център се провеждат курсове за придобиване на Квалификация за част от професия:

– Класически масаж

– Класически и терапевтичен масаж

– Провеждат се групови и индивидуални обучения във всички позволени форми на обучение от ЗПОО.

Какво представлява обучителният курс:

Обучителният курс по Част от професия – Масажист преминава в два етапа – теоретична и практическа част.  

Курсистът придобива знания, умения и компетентности, свързани с анатомия, физиология и опорно-двигателнен апарат на човешкото тяло. Разглеждат се заболявания, които могат да се третират от страна на масажиста. Изучава се класически масаж на цяло тяло и разновидни масажни техники и процедури.

Курсистът се запознава с изискванията към обзавеждане на масажно студио, хигиенни правила, получава насоки относно организация на работа и комуникация с клиенти, подбор на консумативи и други въпроси, касаещи професията. Теоретичната част е изцяло на самостоятелна подготовка и се преговаря по време на практическите занятия.    

Учебните материали се предоставят от преподавателя. В практическата част курсистите работят с манекени, в реална обстановка изучавайки техники, похвати и отделни детайли включени в класическия, терапевтичния, спортния масаж и релаксиращите терапии.

Практическата част включва 120 учебни час /по 45 мин./.

Каква квалификация ще придобиете:

В България на този етап по действащо законодателство, обучение по професия “Масажист” се осъществява като част от професията „Козметик”, поради което професионалните умения след обучението се удостоверяват с “Удостоверение за професионално обучение”.

Има възможност за издаване и на Европас приложение.

Какъв документ ще получите:

Обучаващите се в края на курса се явяват на държавен изпит съгласно Национална изпитна програма /практически и теоретичен изпит/ пред комисия. След успешно полагане на изпита, курсистът получава Удостоверение за професионално обучение. Документът има възможност да бъде преведен и легализиран от лицензиран център за преводи  и легализация, което  дава възможност за работа и в чужбина.  По желания на курсиста е възможно и издаването на приложението Европас на английски език – описание на професионалните компетенции от проведеното обучение. 

В обучителния курс може да се включи всеки, който:
– има навършени 16 години;
– има завършен 10-ти клас, удостоверен с Удостоверение за завършен първи гимназиален етап, средно образование или по-високо;
– е в добро здравословно състояние – доказва се липсата на противопоказания от медицинска гледна точка за обучение и упражняване на професията с Медицинско свидетелство /от личен лекар/.

Кой ще бъде Вашият преподавател:

Божидара Николова – кинезитерапевт, масажист, естетик и управител на Divine – холистичен и естетичен – Сливен.

Професионалната си практика в сферата на масажите и терапиите за тяло започва през 2013 година. Дипломиран кинезитерапевт от 2015г. в Националната Спортна Академия „Васил Левски“ София.

От 2015 година стартира своето развитието в естетиката и апаратни терапии за лице и тяло.

През 2019г.   Придобива професионална квалификация “козметик” в ЦПО „Релакс“ Сливен и  открива своя център за здраве и естетика. Междувременно продължава да усъвършенства знанията и уменията в практиката си чрез нови и актуални обучения и методики. Част от които са: 

 

    • 2019г. – FMT  – кинезиологичен тейпинг RockTape Academy.

    • 2019г. – Традиционен Тай масаж на масажна маса към Thai Massage School of Chiang Mai.

    • 2021г. – Остеоестетика (остеопатични техники в козметологията) към Източное-европейска школа по Остеопатия.

    • 2022г – Миофасциален рилийз, работа с фасциална тъкан по Методиката на Томас Майер.

„Интересът към благосъстоянието на човешкото тяло и грижата към красотата са мои спътници през всичките ми съзнателни години и съм щастлива, че успях да го превърна в моя професия и призвание. “

Божидара Николова

Сега и ти можеш да вземеш професията си в свои ръце! Запиши се на обучителен курс и стани масажист.ши

Запиши се сега

Изпратете ни вашите данни, наш колега ще се свърже с вас.